Gösfiske 2012-06-28

Jag satt hemma och tog en kopp kaffe.. Då ringer Robban och frågar om jag ville med och fiske... Jag var lite tveksam eftersom jag skulle fiska i helgen. Men, men.. klart man kan fiska lite.. Vi kom ut och det var kanon väder men efter en stund blåser det upp och det blir katastrof. Kan väl inte säga att fisket var dåligt men för oss gick det skit. Fisken överlistade oss ikväll kan man väl säga. Vi hade enormt mycket kontaker men inget som ville sitta kvar. Vi provade det mesta i storlek och jag hade även stingerkrok på ikväll men det hjälpte inte. Jag och även Robban har nog inte varit med om detta förut. Det var helt jävla sjukt vad konatkter vi hade under kvällen. Det blev abborre och en gädda för Robban iaf.. Var länge sen man inte fick någon gös men et kan ju inte gå bra jämnt. Fisken vann ikväll men hoppas verkligen det går bättre nästa gång..

Gösfiske 2012-06-27


Idag väntade jag besök från Stockholm och gösfiske stod på schemat. Peter och Jesper kom ner på eftermiddan. Vi lastade in allt i bilen för att sen hämta båten. När vi väl kom ut på sjön så var det ganska mycket vind men som avtog senare under kvällen. Jag tog det ganska vackert med fisket i början eftersom jag ville att dem skulle få lite fisk. Peter klipper på en liten gös och Jesper tappar något större under båten. Det blev även några abborrar och lite gäddor under kvällen också. Gös fisket var ganska trögt men släppte senare under kvällen.. Jag visade ett par fina hugg och fick totalt 4 gös under kvällen. Fick en gös på 3,44kg och en på 2,7kg och det blev en bra avslutning för grabbarna iaf. Tror dem hade skoj ikväll och hoppas på bättre fiske nästa gång..
Gösfiske 2012-06-26

Idag ringde Källgren och frågade om jag skulle med ut och fiska gös. Klart jag följer med och jag blev upphämtad nedanför mig vid ca18:30. Ska bli skoj och prova en ryds båt idag.. Tycker det är en riktigt fin båt som gick bra i vattnet. Vi började med lite vertikalt och jag fick en nästan direkt efter någon minut bara. Sen blev det fisk för Jocke också. Lite senare ankrade vi upp för att kast jigga resten av kvällen. Var ganska trögt i mellan hugg perioderna men det blev lite fisk iaf. Blev totalt 11 fisk upp i båten 8 gös och 3 gäddorJag 6 Gös
Kenneth 1 Gädda
Jocke 2 Gös + 2 Gäddor

Beställning av relaxjigg

Nu har jag fått kontakt med en bra person. Kommer troligtvis att ta hem relaxjigg direkt från fabriken( Polen) vi får se hur det går i stället.. Beställa genom sveriges importör var ju inge bra.

 


Gösfiske 2012-06-21

Igår var det dax för lite fiske igen. Jag och Marcus hade bestämt att vi skulle ut idag och han hämtade mig till kvällen. Sen hämtade vi båten och vi blev klara för fisket. När vi kom ut så började vi med vertikalt. Men det blåste rätt mycket och det var svårt att hitta fisken. Men Marcus lyckades få en liten på vertikalt iaf. Efter en stund kom Matte ut på vattenskotern och blev sugen på fiske. Vi lade skotern på släp bakom båten och Matte fiskade från min båt. Matte fick på en gös ganska snabbt. Efter en stund klev det på en lite stadigare för mig. Fick kvällens största på 3,4kg och jag fick även 2 mindre. Marcus lyckades även få en liten gädda. Ganska trögt fiske ikväll med 6 fisk upp i båten o mycket vind..

Jag 3 gös
Marcus 1 gös + 1 gädda
Matte 1 gös

Sitter nu i stan och dricker en öl på midsommar. Fungerar riktigt bra att göra inlägg från min IPad men blogg appen är världens skit.. Men fungerar bra att ta vanliga adressen.. ;)

Gösfiske 2012-06-18


Jag, Haag och Robban tog ett pass ikväll. Vi åkte ut ganska sent och vädret var skit. Det var mycket vind och regn i mellanåt. Helt plötsligt avtar vinden och det blir lugnt en stund.. Då blir ju fisket lite skönare men det håller inte i sig så länge innan vinden kommer tillbaka från andra hållet. Det blev lite fisk iaf trots vädret. Blev 16 gös upp i båten + en abborre.. Haag lyckas få en fin på 5.26kg och blir års bästa för honom. Vi gav upp rätt skapligt när vi såg ovädret komma tillbaka..

Jag 9 gös ( 4,9kg 3,18kg)
Haag 4 gös ( 5,26kg)
Robban 3 gös


Gösfiske 2012-06-15


Sitter och tittar på ekolodet. hel spänd på gös hugg i spöt...

Fredag och Ledig. Idag skulle vi ut och vertikala lite skapligt tidigt. Haag kom och hämta mig vid kl 06 och sen hämtade vi båten.. När vi väl kom ut så såg vi lite fisk på lodet. Hade lite konakter men efter en stund bytte vi plats.
Hittade fisk ganska snabbt och det kliver på 5st ganska snabbt. I slutet fick jag ett kalas hugg och trodde det var storgös.. Men efter en stund visar det sig var en gädda. "typiskt" Men det blev 6 fisk upp i båten iaf. Vi avslutade ganska tidigt idag.

Jag 2 Gös + 1 gädda
Haag 3 Gös

Gösfiske 2012-06-13


Robban ringde mig och jag hade precis varit på sjukhuset. Min mamma mår inte så bra och det har varit lite jobbigt i mellanåt. Emelie frågade om jag skulle ut på sjön för att rensa huvudet lite." Tänkte att det skulle vara jävligt skönt att åka ut och fiska lite nu ikväll" Bestämde fiske med Robban och ikväll skulle vi blöta hans båt lite. Var riktigt lugnt och skönt på sjön ikväll. Det blev 10 gös för ikväll. Robban fick även några abborrar. Robban och Lunda hade varit ute kvällen innan och fått lite större fisk. Ikväll var det bara smått som var på och vi hade grymt mycket tapp.

Jag 5 Gös
Robban 5 Gös

fiske ssfk


Robban drillar fisk

Idag bestämde jag och Robban att vi skulle provfiska vårat Flugfiske vatten som vi har i våran fiskeklubb. forsande vatten och riktigt fin miljö,
Vi var nere strax efter kl 9 på morgonen och fixade iordning våra flug spön.. Sen blev det kaffe och fart mot vattnet.. Det small på fisk nästan direkt för oss och jag lurade en öring som kämpade på bra.. Sen blev det även en regnbåge för mig. Robban fick 2 öringar och ena var riktigt fin och kämpade på bra. Robban lurade även upp någon mer. Vi fiskade knappt 2 timmar och sen gav jag upp eftersom jag hade annat på schemat.. Det var riktigt skoj att se att det fanns lite fiske iaf.. Vi såg även Minken som gjorde oss sällskap bland stenarna.. Ett riktigt fint djur men det är synd att den tar fisken.. Men det är ju bara låta den vara.. Nästa vecka ska jag även ha hand om våran fiske odling.. Dem ska matas varje dag och vi har en vecka var att sköta..


Min öring som jag lyckades lura.. All fisk gick tillbaka såklart.


Riktigt skoj prov pass på fluga idag.

Gösfiske 2012-06-10


Rickard ringde och frågade om vi skulle fiska en stund ikväll.. Jag funderade lite och vi skulle avakta lite och se vad det skulle bli för väder. Var ganska ostadigt väder med åska i luften och helt plötsligt började det regna som aldrig förr. Men det avtog efter en stund och vi begav oss mot sjön. Ute på sjön så var det ju lite vind som vanligt och det kom lite regn i mellan åt. Vi började med vertikalt och vinden gjorde det svår fiskat. Vi hade lite kontaker men inget som ville sitta. Efter en stund gav vi upp med det och började kast jigga i stället. Jag fick fisk nästan direkt och sen blev det trögt för mig.. Vi bytte plats för att leta fisk. Rickard började få rätt mycket fisk men det mesta var ganska smått..  Helt plötlsigt hade Rickard fått 8 gös och jag bara 2 Men det är lika skoj för det.
Det är roligt när det blir lite fisk i båten iaf. Totalt fick vi 10 gös upp i båten och rätt mycket tapp.. Ikväll var det bara smått och jag fick den största på drygt 2.3kg. Nu blir nästa gös pass på Torsdag eftersom jag är ledig på fredag... Eller om det blir vertikalt på fredagen..

Jag 2 Gös
Rickard 8 Gös

Gösfiske 2012-06-08


Nu var arbetsveckan slut och jag hade bestämt fiske med Rickard ikväll. Vi skulle åka efter jobbet när vi hade fått ordning på grejorna.. Jag skulle först hämta båten och sen Rickard på vägen när jag var klar. Idag stod det vertikal på schemat men när vi kom ut så blåste det som fan på sjön och det blev bara värre. Vi åkte längre upp i sjön för att hitta ett bra ställe för vinden. Väl framme och prylarna i vattnet så var fisket trögt.. Vi hade några kontaker men inget som ville sitta kvar. Efter en stund så hade vinden avtagit och vi skulle bege oss utåt igen.. Men det var för svårt att vertikala i blåsten och vi bestämde för att lägga ankare. När ankaret hade tagit så fick jag fisk nästan direkt.
Det blev ett par gös på detta ställe och sen klev det på en gädda.. Efter det så var det skit lugnt och vi bytte plats.
Gäddan vägde ca 3.5-4kg. Nu kom även regnet i omgångar när vinden började lägga sig.På nästa ställe så blev det också lite gös för mig och för Rickard gick det skit trögt. Rickard tappade fisk efter fisk och fick inget.. Men till slut klipper det på en liten för honom.. Efter en lång stund får han en till och sen blir det stumt i spöt för honom... Visar sig vara en Gädda som tagit gösen också..
Gäddan släpper precis vid båten men gösen kommer upp iaf. Efter det så blev det även trögt på detta ställe.. Nu regnade det hela tiden men vinden hade lagt sig bra. Nu byter vi sista stället för ikväll.


Rickard funderar på vart gösen är....
Rickard får prova mitt spö lite och han tycker om det.. Under tiden plockar jag en gös på hans grejor.. ;)


Det sista stället vi kom till så fick jag kalas hugg direkt.. Fy fan kände jag.. Det här är riktigt stort. Efter en lång drillning och bra fajt så kommer den upp. Hmmm typiskt en gädda men den är skaplig.
Rickard håvade gäddan och vi tog in den i båten. Tänk om det är Pb för mig säger jag till Rickard.
Efter vägning visaar sig fisken väga 8,66kg och blir ett nytt PB för mig på Gädda... Alltid kul med det.
Efter lite bilder i mörkret så fick fisken simma tillbaka ut i vattnet.
Efter denna monster gädda så var fisket dött och vi beslutade för att åka hemmåt.
På väg hem så började det regna mer och mer.. Men har man fått lite fisk så skiter man i vädret
Tyckte fisket var bra ikväll trots vädret. Blev 11 fisk upp ibåten och mycket tapp. Gösen var ganska små till storleken idag.. För övrigt så var det Gäddans kväll idag..

Jag 7 gös + 2 gäddor
Rickard 2 gös

Ny sidorullar!!


Nu har jag haft tid at fixa Båt trailern. Det blev klart nu i veckan och jag provade en sort innan men dem passade inte så bra. Så det blev likadana rullar som jag hade innan fast med bättre passform. Inhandlade Rullarna på Biltema och var jävligt billiga..
Det blev faktiskt bättre än det var innan. Dem nya rullarna glappar inte lika mycket som orginal rullarna gjorde. Har även kollat runt lite på nu vinsch.. Men där vet jag faktiskt inte vad jag ska ha för nåt. Blir nåt framöver iaf.
Nu blir det något pass i helgen och så blir det mer fiske nästa vecka.. Sen är det snart semester och då blir det vertikal fiske.. ;)

Gösfiske 2012-06-05Jag var i stan och tog lite öl med jobbar kompisarna. Men jag hade bestämt fiske med Marcus och fiske har jag svårt att släppa. Efter någon öl så kom Marcus och hämtade mig så vi kunde hämta min båt. Handlade lite för kvällen innan vi gav oss ut. Var ganska lungt ute på sjön idag med endast lite vind och det kommer bli en skön kväll. Vatten Tempen har sjunkit kraftigt sista veckan och är nere på 13.5 grader igen. Det har ju varit uppe på 18-18,5 grader som mest. Till kvällens fiske då så fick vi ju lite grann iaf. Totalt 7 gös upp i båten och en jävla massa tapp. Marcus fick en fin på 3,5kg och det var den största för kvällen.

Jag 3 Gös
Marcus 4 Gös

Gösfiske 2012-05-31


Jag hade bestämt fiske med Marcus idag och det var vertikalt som stog på schemat. Har fiskat väldigt lite vertikalt sen båten blev klar men nu så kommer det bli mer framöver. Det har varit lite finjusteringar på båten men nu är allt färdigt men det kommer säkert något mer på resans gång. Vi körde en stund igår och leta fisk och till en början var det trögt. Men sen hade vi lite kontakter och fick lite grann. Jag plockade en fin gös på 3,7kg ganska grunt och det var ett riktigt fint hugg.. Den var på flera gånger men sen satt den på en Fin-s jigg.. Marcus tog 2 st ganska snabbt efter varann och hade roliga hugg. Det kom även lite regn under kvällen som inte var kanon skönt men det gör ju inget om man får lite fisk.. När regnet hade lagt sig så tog vi en fika med en skaplig smörgås för efter det så skulle vi lägga ankare för att kast jigga lite grann. Marcus tappade en riktigt fin precis vid båten och det var inte den ända han tappade.. Marcus hade inte fisken på sin sida ikväll och fick endast 2 totalt för kvällen. Jag plockade lite mer gös under kvällen och fick iaf 4st

Totalt 6 gös upp i båten och tycker det är skapligt för vädret som var..Riktigt nöjd med båten nu..


Mitt gamla lod som jag hade där bak förut har jag nu till vertikal fisket.. Fungerar klockrent och ett riktigt bra lod.. Ser allt skit bra.. Bak i båten har jag nu en HDS-5(combi).
Kommer lägga rätt mycket tid på vertkalt nu. Blir bara tvungen att göra om givar fästet och förlänga det lite. Sen blir det kanon..

RSS 2.0