Problem med Lowrance HDS-5


Har vid 2 tillfällen haft problem med mitt combi instrument( Plotter/ekolod). Enheten är en Lowrance HDS5 gen1 och garantin har nyligen gått ut.
Problemet är att den haka sig under uppstart och det tog 15-20 minuter innan den startade. Fick göra en återställning av maskinen och lägga in en ny mjukvara. Tyvärr försvann alla waypoints i samband med detta.
När detta hände så blev det också något lurigt med sjökortet. Sjökortet går inte att använda då det saknas någon fil enligt tillverkaren. Har pratat med både Navico och Navionics om detta. Ingen vet riktigt vad som har hänt. Sånt här får ju bara inte hända. Vart kan felet ligga? låg det i maskinen eller på sjökortet.
Hds maskinen är nu uppdaterad men frågan är om man vågar stoppa i ett nytt sjökort.
Sånt här blir man besviken på:(
 
 
 
 

Trolling 2013-10-27


Igår var det dax för ett pass igen. Marcus kom till mig vid 05:30 och vi drog iväg. Vi möte även upp en annan båt som skulle med idag. 
Jag fick en nästan direkt och sen blev det trögt.

Det blev svårfiskat fråmåt eftermiddagen då det blåste upp. 
Men vi lyckades få 7 gäddor upp i båten.
Medel vikten på fisken idag var skaplig med topp på 8.12kg, 6,6 och en på 6,2kg
Trolling 2013-10-20

 
 
 
Klockan ringde tidigt idag och Marcus var här redan vid 05:30. Min båt stod redo och det var bara att koppla på för att åka. Framme vid platsen var det fortfarande svart ute och det var bara att förbreda båten för fisket.
uppstart av allt och på väg ut så strular plottern. Typiskt och det tar 15 till 20 minuter innan den startar. Sånt får jag bara inte strula men till slut hoppar den igång.
Betena låg redan i sjön strax efter klockan 7 och nu väntas det på hugg. Förmiddan var riktigt segt och det var även lite regn i luften.
Jag fick första fisken runt 10:30 och innan dess hade vi inte haft ett endaste hugg. Riktigt trögt och nästan man kunde ge upp. Fisken vägde 5.5kg och var väl matad.
 
 
 
 
 
Vi körde på ett tag till och plötsligt släppte fisket. Det kom upp 12 Gäddor till under dagen. Nu blev fisket genast lite roligare och humöret på topp. Bra medel vikt på fisken iaf.
Största för dagen tagen av Marcus på 6.3kg och 6,1kg efter det Jag fick även en på 5kg prick under dagen. Riktigt skoj dag trots den tröga morgonen. Nu när fisken har börjat att äta upp sig så kommer den stora gäddan snart;) Snart dax för ett nytt pass igen och hoppas på lite bättre väder.
 
 
 
 

Skärgårdsfiske 11-13 oktober 2013

 


Nu har vi varit iväg och fiskat gädda i 3 dagar. Det har varit en kanon helg med bra fiske, god mat och öl. När både väder och fiske är på topp så är det svårt att klaga. 
1:a dagen lyckades vi få 31 gäddor upp i våran båt och för dem andra var det blandad pott i båtarna.
2:a dagen så var det dax för våran tävling med vandringspriset. Vi lyckades landa 45 gäddor i vår båt och dem 3 längsta mätte 245 cm och det räckte för att ta hem vinsten för oss.
3:e dagen körde vi bara fram till lunch men landade säkert 30 gäddor innan vi åkte hemmåt.
över 100 gäddor på 2,5 dag i vår båt.Riktigt najs. Passade på att njuta av det fina höst vädret med grillning

Trolling 2013-10-08

Blev en snabb sväng med Matte idag. Vi var ute endast ett par timmar och körde lite. Fisket var ganska trögt. Blev 4 gäddor upp i båten och några tapp.

RSS 2.0